Srbija

Danilo Lučić rođen je u Beogradu 1984. godine gde je završio osnovne i master studije srpske književnosti i jezika na Filološkom fakultetu. Objavio je zbirku pjesama Beleške o mekom tkivu (SKC Kragujevac, 2013.), za koju je osvojio Brankovu nagradu, i Šrapneli (Arete, Beograd, 2017). Objavio je i zbirku priča Sazrevanje modrica (Durieux, Zagreb, 2020.; Arete, Beograd, 2021.) Sa grupom autora objavio zajednički dnevnik 2020, koji je objavljen u Hrvatskoj, Srbiji i Makedoniji. Urednik je portala za književnost i kulturu Glif (www.glif.rs), a bio je i urednik u izdavačkoj kući Kontrast izdavaštvo. Kourednik je “Bosanske vile”, najstarijeg bosanskohercegovačkog časopisa. Izvršni je urednik edicije “Zajednička čitaonica” organizacije KROKODIL, a uređivao je i vodio večeri poezije ARGH! Bavi se fotografijom i videoformatima, objavljuje kolumne, eseje, književnu i filmsku kritiku u štampanoj i elektronskoj periodici (Before After, Prosvjeta, Marie Claire, Milica magazin, Polja…).

Režirao je više muzičkih spotova (ENSH, Jesenji orkestar (Danijel Kovač), book trailer-e za izdavačke kuće Dereta i Kontrast izdavaštvo, kao i nekoliko kratkih poetskih i dokumentarnih filmova.
Bavi se umetničkom fotografijom i do sada je imao tri samostalne izložbe: „Imagolirica“ (Parobrod/Kulturni centar Beograd, 2012), “Pokazne vežbe iz rotacija, tela i prostora”(izložba koja je zvanično otvorila “Uličnu galeriju” kod Bezistana u Beogradu, 2012,), „Figure stila“ (SKC, 2013).

Živi i radi u Beogradu.


Nenad Stanković (1985, Kragujevac) diplomirao na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, na Grupi za srpski jezik i književnost. Piše poeziju, prozu, eseje. Objavljuje na fejsbuk stranici Đevđir a 2021. godine izašla je i knjiga kratke proze istoga imena – Đevđir.

https://www.facebook.com/Djevdjir?mibextid=ZbWKwL