Srbija

Gost iznenađenja

Jelena Lengold (1959) piše priče, romane i poeziju. Objavila je pet zbirki poezije, četiri zbirke priča (Pokisli lavovi, Lift, Vašarski mađioničar i Pretesteriši me) i roman Baltimor. Zastupljena je u nekoliko antologija poezije i priča, i prevedena na nekoliko jezika. Za zbirku priča Vašarski mađioničar dobila je nagrade: „Biljana Jovanović“, „Žensko pero“ i „Zlatni hit liber“.  Živi u Beogradu i radi kao projekt-koordinator Nansen dijalog centra Srbija.


Kritičar-pisac

Jasmina Vrbavac, (1965, Beograd) diplomirala na Filološkom fakultetu u Beogradu, magistrirala na Fakultetu dramskih umetnosti. Radi kao urednik u Redakciji za kulturu RTS-a. Od decembra 2000-te godine autorski osmišljava, uredjuje i vodi mesečnu emisiju o savremenoj književnosti, „Vavilon“.  Kritikom se bavi i u drugim tv emisijama, pre svega u emisiji „Metropolis“. Piše i objavljuje književnu kritiku u većini srpskih književnih časopisa i dnevnom listu Politika. Povremeno piše kratku prozu i objavljuje je u domaćim časopisima. Priče su joj zastupljene  i u knjigama Na tragu (srpska krimi priča) i Čarobna šuma (srpska erotska priča).  Do sada je objavila dve knjige, studiju Žrtvovanje kralja, mit u dramama Ljubomira Simovića (2005) i knjigu izabranih književnih kritika, Tri i po(2007). Dobitnica je Nagrade Sterijinog pozorja za teatrologiju (2008) i Nagrade Milan Bogdanović (2010) za književnu kritiku. Živi i radi u Beogradu.


Domaćin Festivala

Mića Vujičić je rođen 1979. godine  u  Mokrinu.
Diplomirao je opštu književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu.
Od 1998. godine radi kao slobodni novinar. Novinske članke, kolumne, intervjue i književne hronike objavljivao je dnevim listovima Dnevnik, Danas, Blic i Politika. Nekoliko godina bio je dopisnik splitskog nedeljnika Feral Tribune i saradnik Playboya. Autor je intervjua objavljivanih u mesečniku Rez, sarajevskom Oslobođenju i nekadašnji član redakcije lokalnog lista Mokrinske novine. Kolumnista je dnevnika Blic, saradnik nedeljnika Nin, mesečnika YellowCab, te dopisnik hrvatskih Novosti i član redakcije zrenjaninskog književnog časopisa Ulaznica.
Izdavačka kuća “Stubovi kulture” objavila je oktobra 2010. godine njegov prvi roman “Oštar start”.
Za projekat knjige nagrađen je 2006. godine stipendijom iz Fonda “Borislav Pekić”.
Živi u Mokrinu.
Autor je “Stubova kulture” od marta 2010. godine.

Photo copyright Aladin Bakhit