Hrvatska

Rade-JarakRade Jarak rođen je u Dubrovniku (Hrvatska) 1968. Objavio je dvadesetak knjiga. Radi kao nastavnik crtanja i slikanja, živi u Zagrebu.
Objavljeni radovi, knjige:
Romani: Kiša, Sol, Duša od krumpira, Enciklopedija očaja, Pustinje (Zagreb 2008, Beograd 2008, Skoplje 2012,) nagrada “Jutarnji list” 2009. Yu Puzzle (Beograd 2013, Zagreb 2014.)
Dnevnici: Japanski dnevnik (dnevnik iz Japan 2009-10.) i Sutra (dnevnik: 2009-11.)
Kratke priče: Tango (novel-poem), Wakamono i Žuto
Zbirke priča: Termiti i druge priče, Crna svila i Plaža
Naučnofantastični roman: Strašni
Eseji: Pohvala ulici
Poezija: Demon u pari kupaonice, Vlak za Bangalore i Kaja


Roman-SimicRoman Simić, rođen je 1972. godine u Zadru. Urednik književnih časopisa, pokretač i umetnički direktor Festivala europske kratke priče. Kao prozni pisac uvršten je u više antologija i pregleda hrvatske proze, a priče su mu prevođene na desetak jezika. Objavio: U trenutku kao u divljini (poezija, 1996); Mjesto na kojem ćemo provesti noć (priče, 2000); U što se zaljubljujemo (priče, 2005.); Nahrani me (priče, 2012.). Knjiga U što se zaljubljujemo dobitnica je nagrade Jutarnjeg lista za najbolju hrvatsku proznu knjigu u 2005. godini, a prevedena je na nemački, španski, slovenski, makedonski, a objavljena u Srbiji u izdanju Arhipelaga. Knjiga priča Nahrani me nagrađena je Kiklopom za najbolje prozno književno delo u Hrvatskoj 2012. godine, prevedena na nemački jezik, a jednu od priča iz te zbirke osvojila je nagradu Ranko Marinković. Roman Simić zaposlen je kao urednik u izdavačkoj kući Fraktura.


Sladjan LipovecSlađan Lipovec rođen je u Bjelovaru 1972. Poeziju, prozu i eseje objavljuje u Hrvatskoj i inostranoj periodici i na hrvatskom radiju.

Objavio je knjigu stihova Posljednja topla noć (u suautorstvu s Evelinom Rudan i Denisom Peričićem, Varaždinsko književno društvo, Varaždin, 2002), kao i samostalne zbirke pesama Emily Dickinson u mom gradu (Naklada MD, Zagreb, 2003; drugo, dopunjeno, elektronisko izdanje, Emily Dickinson u mom gradu, 2006), Rijeke i mjesečine (Hrvatsko društvo pisaca/Durieux, 2007; drugo izdanje Rijeke i mjesečine) i U nekoj od mogućih stvarnosti (Algoritam, Zagreb, 2010).

Urednik je i suautor interaktivnog CD-ROM-a Teslin dan (s Vladimirom Končarom, Agencija za školstvo RH, 2006; drugo izdanje Agencija za školstvo RH, 2007).

Dobitnik je nagrada za poeziju i kratke priče, a tekstovi su mu prevođeni na desetak jezika i uvršteni u antologije i preglede. Izvršni je urednik časopisa za književnost Quorum.