Istorija

Koordinator festivala

Srđan Papić je rođen 1977. u Zrenjaninu, gde i trenutno živi. Završio Filološki fakultet u Beogradu, grupa za srpsku književnost i jezik sa opštom književnošću. Objavio desetak koautorskih knjiga i jednu zbirku priča pod naslovom Nepremostive razlike. Kratku prozu objavljivao u većini ex-yu časopisa. Priče prevedene na engleski su mu objavljene u američkim i britanskim časopisima (The Taintmagazine, The Carve Magazine, Carillon magazine, Smoke Long Quarterly, GIVE , Even Star, Apple Valley Review, Nuvein Magazine, The Transfusion journal – Harvard University…). Prevod na francuski mu je objavljen u časopisima Les Contrastes i Paris Link.  Još je prevođen na španski, mađarski, nemački, slovenački, makedonski i grčki jezik.

srdjan.papic@kikindashort.org.rs


Srdjan Srdic

Urednik festivala

Srđan Srdić

Srđan Srdić (1977) je srpski romanopisac, autor kratkih priča, esejista, urednik i predavač kreativnog pisanja. Autor je dva romana, dve zbirke priča i knjige eseja i dobitnik nekoliko književnih nagrada. Srdićeve knjige i tekstovi prevedeni su na više evropskih jezika.


Asistent urednika festivala

Dunja Ilić

Rođena u Kikindi, studira opštu književnost i teoriju književnosti u Beogradu. Dobitnica prve nagrade za esej na konkursu zrenjaninskog časopisa Ulaznica 2013. godine.


Ivana Pesko

Asistent urednika festivala

Ivana Peško

Ivana Peško je rođena u Zrenjaninu, 1989. godine. Diplomirala na smeru srpska književnost sa komparatistikom na Filološkom fakultetu u Beogradu, odbranivši temu Antički uticaji na poeziju Branka Miljkovića. Master studije završava na istoj katedri, sa odbranom master rada Na sunčanoj strani Mlade Bosne; usponi i padovi Janka Stikovića i Tome Galusa. Organizatorka književnih večeri i kulturnog programa u Beogradskom čitalištu. Asistentkinja urednika u izdavačkoj kući Književna radionica Rašić. Književna kritičarka kulturnog portala P.U.L.S.E. Saradnica književnih časopisa Severni Bunker, Avangrad i Ulaznica. Jedna od osnivača umetničke grupe TROP Autsajder.


Asistent urednika festivala

Vladimir Arsenić (Beograd, 1972)

Magistrirao je komparativnu književnost na Telavivskom univerzitetu. Redovni je kritičar internet portala E-novine. i booksa.hr. Tekstove objavljivao i za Think tank, Beton, Quorum, Peščanik. Bio mentor na projektu Criticize this! Sa Srđanom Srdićem vodi Radionicu kreativnog pisanja Hila/Parobrod. Stalni je saradnik susreta Cum grano salis u Tuzli. Prevodi sa engleskog i hebrejskog. Sa prijateljima uređuje književni časopis Ulaznica koji izlazi u Zrenjaninu. Podržava Tottenham Hotspur FC.