Hrvatska

Antonija Novaković rođena je 1979. u Zagrebu, gdje živi i radi. Za rukopis prve pjesničke zbirke ‘Lako mi je biti lošija’ dobila je nagradu Goran 2008. i nagradu Mostovi Struge na Struškim večerima poezije 2008. Iste godine dobila je nagradu časopisa Vijenac za autore kratke priče do 35 godina, Prozac.

Alen Kapidžić (Rijeka, 1974.) je uređivao i pisao u internom fakultetskom artzinu Off Skroz, uređivao blok proze u studentskom časopisu za kulturu i književnost Iže, surađivao sa studentskim listom Kacot, radio kao novinar na Svid radiju, objavljivao prozne radove u književnim časopisima: Književna Rijeka, Rival, Aleph i Re. Napisao (u suradnji s Enverom Krivcem), grafički pripremio i objavio roman Piknik (1999.); s proznim tekstom E.P. Junk na natječajima Drago Gervais i Biblioteke 90° ušao u uži izbor za nagrade.
Na natječaju za kratku priču Književnog kruga iz Karlovca 2002. osvojio drugu nagradu, 2003. i 2004. ušao među deset najboljih, a 2006. osvojio prvu nagradu.
Na natječaju za kratku znanstvenofantastičnu priču Istrakon 2003. i 2004. uvršten u zbirke priča. 2006. Objavljuje priču Sjekira u SFerakonskoj zbirci Trinaesti krug bezdana. U proljeće 2005. godine, sa Zlatkom Ožanićem i Diegom Sobolom, razradio ideju o pokretanju edicije Katapult namijenjene neafirmiranim piscima i spisateljicama. U ljeto 2005. , kao prvu knjigu u ediciji Katapult,objavljuje roman Smeće (radnog naslova E.P. Junk) napisan u suradnji s Enverom Krivcem i Mišom Novkovićem.
Početkom 2006. s Ožanićem i Sobolom osnovao udrugu Katapult za suradnju u izdavaštvu, gdje je predsjednik i voditelj uredničkog tima. 2007. dobio nagradu za volontera godine grada Rijeke.
www.katapult.com.hr/blog/