Srbija

Kritičar-pisac

Vladimir Arsenić (Beograd, 1972), magistrirao komparativnu književnost na Telavivskom univerzitetu. Redovni je kritičar internet portala www.e-novine.com. Piše povremeno za Booksu, Think tank, Beton, Quorum,www.pescanik.net. Prevodi sa engleskog i hebrejskog. Sa prijateljima uređuje književni časopis Ulaznica koji izlazi u Zrenjaninu. Ponosni je muž, otac i antifašista.

photo by Hrvoje Josić


Dragoslava Barzut (1984, Crvenka, Srbija) je spisateljica, performerka i blogerka. Za svoju kratku priču „Najduži je poslednji sat plus bonus track” dobila je prvu nagradu na festivalu „Odakle zovem” I priča je objavljena u regionalnoj antologiji „Izvan koridora – najbolje kratke priče 2011.”

Njen esej „Recepcija poezije Rastka Petrovića u zbirci Otkrovenje u XX veku” dobio je drugu nagradu na konkursu „Ulaznica 2009”. Dobitnik je nagrade „Đur Đukanov” za najbolji rukopis zbirke priča „Zlatni metak” za 2011. godinu.

Piše kolumne na web portalu Labris (organizacija za lezbejska ljudska prava). Urednik je za poeziju internet magazina Afirmator. Piše na adresi www.odmotavanje.com. Blog se bavi pitanjem žena i regionalnom literarnom scenom.

Intervjui:
http://www.plastelin.com/content/view/977/89/

http://abrasmedia.info/content/aktivizam-ne-smije-da-pokre%C4%87e-lo%C5%A1u-knji%C5%BEevnost


Siniša Soćanin (1972) piše kratku prozu, dramske forme, aforizme.

Objavio je zbirku priča Tri reda zuba (Matica srpska, Novi Sad, 2002).
Od tada objavljuje u periodici.

Jedan od autora prvog Kikinda Shorta.
Živi u Zemunu.