Vels

Zemlja specijalni gost

Holi Hauit piše crtice, novele i romane, kao i neknjiževne tekstove i akademske radove. Izdala je kolekciju crtica Dinner Time and Other Stories (Cinnamon Press) 2008. godine, koju je promovisala širom Velsa i na festivalu u Hej-on-vaju. Novelu The Schoolboy takođe je izdao Cinnamon Press, 2009. godine. Njeni tekstovi objavljivani su u novinama, časopisima i na internetu. Doktorirala je književnu kritiku i kreativno pisanje na Univerzitetu u Kardifu. Njeno najnovije delo je antologija pesama u prozi i crtica, pod nazivom Exposure, čiji je i urednik. Trenutno završava rad na novom romanu.

www.hollyhowitt.com


Šan Melangel Dafid (Siân Melangell Dafydd) rođena je u Dolgelau, u Velsu. Y Trydydd Peth (Treća stvar, uskoro u srpskom prevodu Milana Dobričića) je njen prvi roman koji je osvojio prestižnu Ajstedfod nacionalnu medalju za književnost. Obrazovana kao istoričar umetnosti, radila je u galerijama u Londonu i Evropi pre nego što je završila poznati program kreativnog pisanja na Univerzitetu Ist Anglija (UEA) u Noriču.

2010. godine dobila je nagradu HALMA, uz pomoć koje je provela mesec dana kao gostujući pisac na ostrvu Silt u Nemačkoj i Jivaskala u Finskoj. Takođe, učesnik je u projektu Književnost bez granica, Vord ekspres.

Izvorno iz obalsko-planinske oblasti Meirionid u Severnom Velsu, ona sada živi u Velsu i Parizu gde istražuje za svoj drugi roman. Radi kao predavač, književni prevodilac i kourednik Taliseina, časopisa za velšku književnost.

www.walesliterature.org/authors.cfm?lan=e&author_id=211&switch=dsp

http://vimeo.com/7856028