Srbija

Domaćin festivala

Miloš Krneta (1985, Kikinda) – Apsolvent književnosti, objavljivao kratku priču u domaćoj periodici. Živi u Novom Sadu i bavi se marketingom.
Kao srednjoškolac  bio član Omladinske redakcije Radio Kikinde, saradnik Kikindskih, koosnivač radijske emisije Teorija Haosa  i istoimenog  fanzina posveće underground Metal sceni. Pored emisije i fanzina, koosnivač je i sada već  tradicionalnog Refuse/Resist festivala Metal muzike u Kikindi.
Po odlasku na studije književnosti  u Novi Sad, počinje da uči tajne web dizajna.  Nakon nekoliko dugih godina učenja, počeo je i da radi u jednoj korporaciji. Radi i kao konsultatnt za Internet strategiju na jednom privatnom Univerzitetu.
Ima dugogodišnje iskustvo pisanja blogova.


Aleksandar Gatalica (1964)  Diplomirao Svetsku književnost 1989. u Beogradu. Objavio je romane: Naličja, Kraj, Euripidova smrt, Nevidljivi i zbirke pripovedaka: Mimikrije, Vek, Beograd za strance, Dnevnik poraženih neimara. Dobitnik je nagrada: „Miloš Crnjanski“, „Ivo Andrić“, „Stevan Sremac“. Proza Aleksandra Gatalice prevedena na deset jezika Evrope. Više od decenije i po muzički je kritičar i prevodilac sa antičkog grčkog. Urednik je za kulturu Drugog dnevnika RTS-a.
www.gatalica.com


Miloš K. Ilić rođen je 1987. godine u Pančevu, gde živi i danas. U rodnom gradu je pohađao osnovnu i srednju školu. Piše kratke priče od svoje petnaeste godine. Četiri puta objavljivao priče u zborniku „Rukopisi“, dva puta u „Alminim“ zbirkama kratkih priča, manjim lokalnim časopisima i na internetu. Dobitnik je nagrade „Duškovićeva zvona“ za 2004. godinu. Za izdavačku kuću „Laguna“ izdao knjigu priča „Priče o pivu“. Studira na FDU u Beogradu.
Više informacija ovde.