Bugarska

Ivan Dimitrov je rođen 1983. godine.
Diplomirao je bugarsku filologiju.

Njegove kratke priče su bile nominovane na takmičenju za debitantsku knjigu izdavačke kuće “Ars”, a njegova drama “Podela na prvi pogled” je jedna od pet nominovanih na takmičenju za kamernu dramu „Slavka Slavova” koje je organizovalo “Theatar 199” u proleće 2010.

Objavio je knjigu pripovedaka “Lokalni stranci”, roman “Život  kao nestala kašičica” i knjigu poezije „Portret pesnika”.
Uvršten je u prvih pet pesnika na Festivalu „Pesnici Sofije” 2010. i 2011. godine.

Engleski prevod Angele Rodel njegove drame „Oči drugih” je uvršten u 10 najboljih i izabran u zvanični program HotInk na Međunarodnom festival Lark u Njujorku Krajem marta 2012. drama je imala scensko čitanje u Njujorku.

textisworld.blogspot.com


Todora Nikolova Radeva je rođena 1973. Diplomirala je kulturologiju na Univerzitetu „Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji. Kratke priče je objavljivala u časopisima “Литературен вестник”, “Литературен форум”, “Витамин Б”, “Капител”, “Сега”, “Playboy”, “Капитал light”, Localminds.com. Nagrađena je na konkursu posvećenom Jordanu Ivkovom u organizaciji književnog kluba i „Agata” u organizaciji “Литературен вестник”. Neke od njenih priča su uvrštene u zbirke koje predstavljaju bugarsku prozu. Njena prva knjiga „Sedam načina da obmotaš sari oko tela ” osvojila je nagradu na nacionalnom takmičenju “Южна пролет” (Haskovo, 2005).
Objavila je knjige priča: „Sedam načina da obmotaš sari oko tela ”, „Dani poput ovih” i „Jutarnja magla”.