Ljudi

Menadžer festivala

Vera Papić rođena je u Kikindi gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Na grupi Jugoslovenska i opšta književnost Filološkog fakulteta u Beogradu diplomirala 1980. godine. U Narodnoj biblioteci «Jovan Popović» u Kikindi zaposlila se 1981. godine.

vera.papic@kikindashort.org.rs


Srdjan Srdic

Urednik festivala

Srđan Srdić

Srđan Srdić (1977) je srpski romanopisac, autor kratkih priča, esejista, urednik i predavač kreativnog pisanja. Autor je dva romana, dve zbirke priča i knjige eseja i dobitnik nekoliko književnih nagrada. Srdićeve knjige i tekstovi prevedeni su na više evropskih jezika.

srdjan.srdic@kikindashort.org.rs


Koordinator festivala

Višnja Udicki (1984)

office@kikindashort.org.rs


Asistent urednika festivala

Dunja Ilić

Rođena u Kikindi, studira opštu književnost i teoriju književnosti u Beogradu. Dobitnica prve nagrade za esej na konkursu zrenjaninskog časopisa Ulaznica 2013. godine.

dunja.ilic@kikindashort.org.rs


Ivana Pesko

Asistent urednika festivala

Ivana Peško

Ivana Peško je rođena u Zrenjaninu, 1989. godine. Diplomirala na smeru srpska književnost sa komparatistikom na Filološkom fakultetu u Beogradu, odbranivši temu Antički uticaji na poeziju Branka Miljkovića. Master studije završava na istoj katedri, sa odbranom master rada Na sunčanoj strani Mlade Bosne; usponi i padovi Janka Stikovića i Tome Galusa. Organizatorka književnih večeri i kulturnog programa u Beogradskom čitalištu. Asistentkinja urednika u izdavačkoj kući Književna radionica Rašić. Književna kritičarka kulturnog portala P.U.L.S.E. Saradnica književnih časopisa Severni Bunker, Avangrad i Ulaznica. Jedna od osnivača umetničke grupe TROP Autsajder.

ivana.pesko@kikindashort.org.rs


Asistent urednika festivala

Vladimir Arsenić (Beograd, 1972)

Magistrirao je komparativnu književnost na Telavivskom univerzitetu. Redovni je kritičar internet portala E-novine. i booksa.hr. Tekstove objavljivao i za Think tank, Beton, Quorum, Peščanik. Bio mentor na projektu Criticize this! Sa Srđanom Srdićem vodi Radionicu kreativnog pisanja Hila/Parobrod. Stalni je saradnik susreta Cum grano salis u Tuzli. Prevodi sa engleskog i hebrejskog. Sa prijateljima uređuje književni časopis Ulaznica koji izlazi u Zrenjaninu. Podržava Tottenham Hotspur FC.

vladimir.arsenic@kikindashort.org.rs


Asistent koordinatora festivala

Jasmina Lisul (1984)

office@kikindashort.org.rs


Vizuelni identitet festivala

Branko Marković je rođen 1978. godine u Beogradu. Diplomirao je na Odseku za slikarstvo Fakulteta likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu.

branko.markovic@kikindashort.org.rs